Граємося словами назв, плануємо тематику блогу на рік - вебінар для влогерів від АУП

07.05.2020  

Як гратися словами, придумувати назви влогу, планувати тематику виходів на рік (!) і як створити цікаву відеоісторію  - це забрали із собою учасники практичного вебінару "Інфотейнмент для блогерів під час карантину. Як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент" 7 травня 2020 року. 

Насправді, жоден із вебінарів АУП не схожий на попередні. Різне виконання завдань, але однакові умови відповідальної самоізоляції, різноманітність смартфонів, але однотипність програм для мобільного монтажу.

«Я не вважаю, що влогерство може замінити традиційні медіа, - розповідає президент АУП, доктор Валерій Іванов. - Але це безсумнівно альтернативний канал комунікації, який має свою аудиторію, на відміну від класичних медіа заходить прямо в телефон людини і створює атмосферу ексклюзивності та довіри».

«Одних фактів для гарної історії недостатньо, - вважає експертка АУП, продюсерка Жанна Кузнєцова. - Факти можна і треба розставляти в правильному порядку. І якщо новини працюють на достовірність і часто вимагають хронологічного викладу, то інфотейнмент задіює всі елементи маніпулювання: харизму в кадрі, сюжетну складову, гру світлом, звуками і нагнітання емоцій».

«На наших вебінарах ми намагаємося поєднати журналістські стандарти із трендами популярних блогерів, вивчаємо самі, що і як заходить в інстаграмі, тіктоці і як це можна поєднатися із відповідальнм інформуванням, - ділиться враженнями виконавчий директор АУП Андрій Коваленко. - Постійно підкреслюємо, що блогер, як і журналіст, має чітку усвідомлювати соціальну відповідальність за свої дії та за інформацію, яку розповсюджує».

А ще учасників вебінару зацікавило, який штатив найкращий для влогу...

Користуючись шістьма (на фото), про роботу з кожним можна розказати аж цілу історію, мінуси, плюси та особливості використання. Але в разі нагальної потреби, коли хочеш зняти відео, щоб камера не трусилася - книжка, книжка і ще ось цей томик- найкращий штатив для ноутбука чи телефону 🙂 Ми ж пам‘ятаємо, що камера має бути на рівні очей?

Нагадуємо, що вебінар «Інфотейнмет для блогера під час карантину. Як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент” 6-7 травня 2020 року провела Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Наступний вебінар на цю тему запланований на 20-21 травня. Підпишіться на оновлення сторінки Академія Української Преси, щоб не пропустити початок реєстрації."

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right