Фільм, серіал та книга де для журналіста на першому місці Правда.

22.02.2021  

Коли для журналіста Правда стоїть на першому місці і не поступається діючим законам чи позиціям політиків. Адже, і перше, і друге можна з часом змінити. Наша підбірка: фільм, серіал та книга.


«Добраніч, та нехай щастить» («Good Night, and Good Luck») - політична драма, яка вийшла у 2005 році про протистояння американського тележурналіста Едварда Маллоу і сенатора Джозефа Маккарті, який проводив політику «полювання на відьм». Історія про боротьбу за свободу слова проти політичної системи.



«Час» («The Hour») - британський драматичний телесеріал, який виходив 2011-12 роках. У серіалі розповідається про події 1950-х років, коли журналістам, які працюють на Бі-бі-сі в щотижневій новинній програмі «Час», не можна було створювати передачі про актуальну політику, повідомляти в прямому ефірі новини про те, що відбувається у світі, заборонялося прямо обговорювати поточні військові події і критикувати британський уряд, прем'єр-міністра і парламент. Становище в редакції ускладнюється тим, що до програми проявляє інтерес секретна служба МІ-6, підозрюючи, що на Бі-бі-сі працює «радянський шпигун»…


«Правда» («The Truth») - xудожній роман Террі Пратчетта. Просто шикарний тим, що у короткій формі показує протистояння між тими медіа, які хочуть повідомляти правду і тими, хто набирає величезну аудиторію через емоції та сенсації (ну і трохи перебільшення та брехню)… Вільям де Ворд, засновник першої у Дискосвіті газети «Анк-морпоркський Час», експериментує, бореться з конкурентами, наживає ворогів та створює перші журналістські стандарти! Без них, виявляється, не вижити у суворих медійних буднях.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right