А ви зі стандартами, чи без?

04.12.2018  

Ми, однозначно, працюємо під їхнім покровом! І не тільки працюємо, а і залюбки ділимося порадами з цільовими аудиторіями. Так і семінар, що організувала Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу 28-29 листопада у Вінниці є прямим підтвердженням того.

Близько 30-ти учасників заходу довідалися де ж зашифровані таємниці журналістського ремесла, що користується попитом незважаючи на часи та звичаї. І чи є вони взагалі, і якщо є, то хто їх придумав і навіщо? Семінар «Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)» продукував відповіді на найдошкульніші запитання.

Розсекречували свої багаторічні напрацювання титани медійного поля — це засновник тижневика «Дзеркало тижня», фундатор Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий та журналіст «Gazeta Wyborcza» (Польша), лауреат премії Гран-Пресс «Журналіст року 2014» Пьотр Андрусечко. Допомагав їм президент Академії української перси Валерій Іванов.

Знаєте, на наших заходах приводом для іскрометного дискурсу завжди стають поняття, які журналіст (не) викарбовує на своєму трудовому договорі. На трудовому договорі з совістю, мається на увазі. Оскільки, інколи навіть найшляхетніші наміри не зможуть захистити їх від вказівок, які під грифом «редакційної політики», гримлять від власників медіа. Або ще гірше — коли порушення стандартів відбувається цілеспрямовано, з метою власного збагачення.

Сподіваємося, що семінар надав не тільки поживу для власних роздумів, а й надихне журналістів на нові злети та рішення. 

Просто не можемо пройти повз матеріал, який підготували наші колеги із  Донецького національного університету імені Василя Стуса. Запрошуємо до прочитання>>>

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right