АУП отримало 5 комплектів бронежилетів та шоломів від НСЖУ для журналістів

15.07.2022  

Виконавчий директор АУП Андрій Коваленко пояснює cтаршому спеціалісту проектів відділу свободи слова та розвитку ЗМІ Сектору комунікацій та інформації ЮНЕСКО Мехді Бенчелу чому шолом для журналістів під час війни не можна маркувати “TV” (Телебачення - англ), як це прийнято у світі, а лише ”Press”.

«Російські окупанти під час нападу на Київ у лютому та березні використовували літеру «V» як власний знак, – розповідає Андрій Коваленко. - Вони нехтували і нехтують нормами міжнародного гуманітарного права і стріляють у цивільних, журналістів, волонтерів та медиків, незважаючи на те, що вони не є комбатантами. Літера «V» - тепер не лише символ окупантів, але і подразник для всіх українців. Військові можуть стріляти не вчитуючись в інші літери на автоматичному рефлексі. І їх важко в цьому звинуватити після подій в Ірпіні та Бучі. Тому краще всюди використовувати «PRESS».

Комплекст з п‘яти бронежилетів та шоломів від НСЖУ отримала Академія української преси під час круглого столу «Броня» для журналістів: захист журналістів під час війни».

Захід організувала Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Проведення круглого столу також приурочено до поставки в Україну 100 спеціальних комплектів захисного спорядження (бронежилет + шолом) для журналістів, які на запит Національної спілки журналістів України замовила Міжнародна Федерація Журналістів за підтримки ЮНЕСКО.

Академія української преси організувала поїздки та супроводжувала Україною понад 40 іноземних журналістів у 2022 році, активізувавши цю діяльність з початком російського вторгнення.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right