Цифри – відправна точка для написання матеріалу про економіку

31.03.2016  

“Візуалізація контенту – важлива складова матеріалу на економічну тематику”, - наголосив медіатренер, експерт Академії української преси Андрій Юричко на семінарі “Як писати про економіку доступно” який відбувся 30-31 березня 2016 року для студентів-журналістів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

“Цифри завжди є відправною точкою для написання матеріалу про економіку, але самі по собі вони читачу ні про що не говорять. Кожній цифрі треба пара, яка допоможе показати зміни та тенденції,” – зауважив Андрій, - “І чим ці цифри нетиповіші – тим цікавіший матеріал”. Він попросив студентів звертати увагу на перевірку інформації, дотримуватися балансу думок у матеріалах та обов’язково залучати експертів як коментаторів чи рецензентів.

Серед завдань тренінгу було розпитати сусіда про його місячний бюджет, спробувати вибрати нетипові витрати та надходження, а також представити це в цікавій формі. Традиційно, на наступний день тренінгу, студенти підготували інтерв’ю на економічну тематику з черкащанами, де спробували застосувати техніку запитань та історію із цифрами практично.

Тренінг організований Академією української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right