5-7 жовтня «Соціальні медіа і висвітлення війни в Україні»

07.10.2015  

5-7 жовтня 2015 р. Академія української преси спільно з Вільним університетом Берліна, Інститутом досліджень медіа та комунікації/Міжнародним центром журналістики (Берлін) за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН провела семінар «Соціальні медіа і висвітлення війни в Україні».

Німецькі, українські та російські журналісти та дослідники медіа обговорювали:

- Як змінилися методи роботи журналістів, зокрема, в умовах війни і конфліктів, у зв'язку з активним використанням соціальних медіа?

- Які позитивні і негативні ефекти пов'язані з даними процесами?

- Які ключові складності та виклики у зв'язку з розвитком соціальних медіа?

-Як західні журналістами, а також українські та російські висвітлюють війну в Україні.

Нік Афанасьєв, журналіст Zeit Online, розмірковував над тим, яким чином соціальні медіа починають загрожувати журналістиці. Про стандарти журналістики і їх порушення під час військового конфлікту говорилиь Валерій Іванов, президент АУП, та Діана Дуцик, Виконавчий директор ГО «Телекритика». Питання професійних стандартів журналістики і прав людини в соцмережах порушили Світлана Безчетнікова (Маріупольський державний університет). Анна Літвіненко з Вільного Університету Берліна поділилася досвідом трансформації журналістського фаху на прикладі роботи зарубіжних кореспондентів в Москві.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right