«Fact checking – найбільша проблема онлайн-журналістики», – Андрій Юричко

10.03.2016  

 

«Fact checking – найбільша проблема онлайн-журналістики», – Андрій Юричко

Про місце та роль інтернет-журналістики в системі традиційних медіа, основні тренди, авторські права в інтернеті, особливості створення матеріалів для електронних медіа, способи поширення журналістських матеріалів в інтернеті та багато чого іншого розповідав сьогодні студентам Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського медіатренер і журналіст Андрій Юричко. Він відзначив, що залучення новітніх технологій в журналістиці в принципі нічого не змінило. Журналісти пишуть, а люди читають. Але новітні медіа внесли нові корективи в процес створення матеріалу.

Валерій Іванов, президент АУП, наголосив що є неприпустимим, коли медіа цитують неперевірену інформацію із соціальних мереж. Надаючи неправдиву інформацію журналісти втрачають довіру аудиторії. «Успішний журналіст той, хто має велику кількість джерел для перевірки інформації та пошуку нових ідей та тем», – відзначив він.

Також учасники тренінгу з «Онлайн-журналістики» отримали практичні завдання та практикувались в написанні журналістських матеріалів, прослухали курс із авторського права в інтернеті та інтернет-безпеки журналістської діяльності.

Захід організований Академію української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right