Фкормуємо антитіла від інфодеміі з Тетяною Івановою, Світланою Ізбаш і Тарасом Тополею

26.05.2021  

24-26 травня 2021 року пройшов авторський онлайн-тренінг «Digital trainer: антитіла до інфодемії». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах. 

Протягом трьох днів учасники навчилися краще працювати з дошкою Miro, почули та взяли на озброєння поради і настанови щодо проведення онлайн-навчання з медіаграмотності, брали участь в цікавих вправах щодо проведення перших етапів тренінгу й тощо. 

Валерій Іванов зауважив: «Черговий тренінг на популярну тему дозволив підготувати ще одну групу активістів для передачи навичок медіаграмотності».

Тетяна Іванова поділилася думками: «Зараз багато говорять про тісне співробітництво та со-творчість викладачів і студентів у навчальному процесі, називаючи цей тренд "діалогом культур". Ось такий діалог культур відбувся на нашому тренінгу "Digital-trainer: антитіла до інфодемії”, який відбувся 24-26.05. в Академії української преси. Учасниками тренінгу стали викладачі та студенти Херсонського університету. У спільній творчій роботі народжувалися цікаві та, головне, сучасні підходи до формування медіаграмотності. Це і сприйняття молоддю сучасної інформації, це і розвиток таких мереж, як Tik-Tok з його специфікою, це і захист і безпека поведінки в цифровому світі. Хтось звик говорити про конфлікт поколінь. На нашому тренінгу був продемонстрований справжній союз і співробітництво».

Світлана Ізбаш відзначила: «Партнером онлайн-тренігу "Digital-trainer: антитіла до інфодемії" виступає фронтмен гурту "Антитіла" Taras Topolya, а його композиція "Там, де ми є стала джинглом інноваційного проєкту. Кожен раз ми починаємо тренінг з привітального слова від Тараса Тополі, яке він люб'язно погодився надати ексклюзивно для всіх учасників тренінгу  на онлайн-платформі MIRO. На тренінгу ми всі разом отримали щеплення від інфодемії та сформували стійкі антитіла. Тепер позитивный заряд натхнення та творчості гарантований на наступні декілька місяців. Нехай на нашому шляху завжди сяє зірка медіаграмотності!».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right