Європейські стандарти друкованої преси — переймаємо досвід німецьких колег

23.10.2019  

17-18 жовтня Академія української преси у партнерстві з Фондом Конрада Аденауера відвідали місто Івано-Франківськ для проведення семінару «Європейські стандарти друкованої преси. Менеджмент та маркетинг газет».

У ході заходу учасники обговорили, чому люди досі читають та для чого купують газети, дізналися про роль незалежних ЗМІ у суспільстві, ознайомилися з кількісними та якісними дослідженнями аудиторії, які допомагають визначити, чого бажають читачі. Також подискутували про стратегії розвитку газети, аналіз ринку та конкурентів. Крім того, тренери розповіли про особливості бізнес-плану, структуру відділу маркетингу в виданні, специфіку формування бюджету.

«Я не журналіст, я політолог. Та і в наш інноваційний час я досі люблю читати газету Frankfurter Allgemeine Zeitung. Перший номер FAZ вийшов 1 листопада 1949 року накладом 61 тисяча примірників з підзаголовком «Газета для усієї Німеччини». Ця газета досі лишається найважливішою — демократія не може існувати без сильної мас-медіа та якісної журналістики», — наголосив Тім Петерс, керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Вернер Д’Інка, видавець газети «Франкфуртер Альгемайне Цайтунг» відзначив, що переймання досвіду — це важлива складова еволюції будь-яких ЗМІ: «У нас одна ціль! Підтримання демократії та громадянського суспільства в Україні. Наша співпраця з АУП допомагає створити чистий, якісний інформаційний простір. Демократія не може витримати тривалий час без якісного, правдивого інформаційного простору. Медіа мають бути неупередженими, правдивим та давати якісний чистий контент, який базується на фактах та перевіреній інформації».

«Досвід Німеччини потрібно впроваджувати в українській журналістиці. Тим більше, що і в Німеччині, і в Україні медіа, в основному, дотримуються континентальної моделі журналістики. Тобто багато уваги звертається на людину. Академія Української Преси в засновниках має німецьких колег та сповідує західні принципи у роботі», — підтримує колег президент Академії української преси Валерій Іванов.

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right