"Ігри експертів" знову в справі

02.12.2022  

23-24 листопада, 30 листопада-1 грудня року відбувся  онлайн-тренінг «Ігри експертів. Маніпуляції: імперія завдає удар». Організатор — Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера (філія у Харкові). 

Завдяки тренерам учасники дізналися, які технології маніпулятивного впливу використовує ворог, хто такі солдати пропаганди, що відбувається за лаштунками імперських токшоу, а також які технології ІПСО направлені проти українців.

Медіатренер, журналіст, викладач Національного університету «Острозька академія», голова Незалежної Медіа-Профспілки України Сергій Штурхецький відзначив: «Мабуть ті небагаті розумом мізки, які піддають атакам з кремлівських мурів українську енергосистему, й уявити не можуть, що роблять українці у часи випробувань. А українці - чи то в перервах між вимкненнями електрики, чи то й під час повномасштабних блекаутів піддають ретельному аналізу пропаганду і маніпуляції. Принаймні, саме цей процес аналізу ми мали можливість, як тренери, модерувати під час чотириденної сесії "Ігор експертів" для чергової групи журналістів та медіаактивістів. Не уникнули "розбору" й самі удари по енергосистемі як складові підступного ІПСО, покликаного вселити зневіру нашому суспільстві. Що ж, як ми й передбачали, "Імперія завдає удару", але й у нас є на це тепер належний інструментарій медіаграмотності».

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right