Хайпуємо, але не порушуємо стандарти подачі інформації на вебінарі "Інфотейнмент для блогера" 20-21 травня

22.05.2020  

Як хайпонути, але не порушити стандарти подачі інформації. Коли і як можна використовувати емоції  в медіа, але не займатися маніпулюванням і притяганням фактів за вуха. Чим відрізняється домисел від вимисла і як це оцінюють журналістські стандарти. Завдяки Фонду Фрідріха Науманна за свободу в Україні та Білорусі таку можливість мали учасники вебінару «Інфотейнмент для блогера під час карантину. Як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент”, який Академія української преси провела 20-21 травня.

«Хто такий блогер – це людина яка взяла до рук телефон та почала висловлювати свої думки публічно, - ділиться професор, доктор наук, президент АУП Валерій Іванов. – Наше завдання навчити блогера створювати якісний контент, навчитися не вестися на фейки і самому не займатися маніпулюваннями. А набирати підписників шляхом якісних зйомок та обговоренням цікавих тем».

Тест який ти блогер учасники змогли пройти, коли виконували домашнє відеозавдання за жорсткими умовами. Другого дня тренінгу вони разом із тренерами розбирали свої відео по кадрам, вивчали і пропонували як їх можна покращати, вислуховували,  що можна, а що не можна робити за тих чи інших умов.

«Приблизна третина учасників наших вебінарів не мають взагалі жодного досвіду зйомки чи ведення блогу, - розповідає виконавчий директор АУП Андрій Коваленко. – Вдвічі приємніше коли вони показують свої перші змонтовані зйомки, і втричі – коли продовжують знімати і відповідально ставитися до висвітлення інформації у своїй подальшій діяльності».

«Для нас важливо формування свідомого громадянського суспільства, де громадянин усвідомлює цінності та потреби суспільства і намагається їм відповідати, - розповів доктор наук, менеджер програм фонду Володимир Олійник. – Для нас важлива тема відкритого та цифрового суспільства, соціально-орієнтованої економіки, міжнародної політики та кращої освіти».

Наступний  вебінар онлайн на тематику  як навчитися бути блогером та відповідально інеформуватим аудиторію Академія української преси проведе вже 1 червня 2020.

Підпишіться на канал АУП на ФБ.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right