"Медіалабораторія" відбулася!

01.04.2017  

29 березня – 1 квітня 2017 року у Києві на базі Інституту журналістики відбулася перша «Медіалабораторія», яка зібрала 24-х студентів-журналістів ВНЗ України.

Протягом 2-х днів учасники дізналися про роботу телебачення від Олексія Мацуки, журналіста «Радіо Свобода», засновника «Суспільне телебачення Донбасу» та Наталії Філатової, журналіста «Суспільне телебачення Донбасу», про роботу радіо від Володимира Різуна, радіожурналіста, директора Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, про особливості друкованої преси від Володимира Мостового, фундатора Комісії з журналістської етики, засновника газети «Дзеркало тижня» та онлайн-видання освоїли з Андрієм Юричком, медіатренером, журналістом, викладачем кафедри періодичної преси Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Унікальним цей захід був не лишу тому, що це перший досвід роботи у такому форматі, а й те, що студенти мали змогу протягом цілого дня втілювати теоретичні знання на практиці у рамках П’ятої міжнародної науково-методичної конференції «Практична медіаграмотність: міжнародний досвід та українські перспективи». Молоді фахівці створили цікаві журналістські матеріали, які були презентовані 4-го дня «Медіалабораторії». Один з найкращих матеріалів вже опублікований на сайті Академії української преси. Його автор – Ян Махівський, студент  кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка.  

Варто зазначити, що разом з Володимиром Різуном усі учасники (на відміну від групової роботи в рамках конференції) першого дня працювали над створенням радіоновин. До презентації були запрошені й викладачі кафедри телебачення і радіомовлення, які дали цінні поради авторам радіоматеріалів.  

Послухати радіоновини "Соціуму" від 29 березня 2017 року


Усі учасники заходу отримали методичні матеріали від Академії української преси для подальшого розвитку професійних здібностей.

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні мали підтримку американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right