Мобільна журналістика — перевага сучасних медіа

16.10.2020  

15-16 жовтня 2020 року відбувся вебінар «Мобільна журналістика: оперативно, креативно, відповідально». Організатор — Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Впевнені, що кожен з нас був учасником або свідком ситуації, відео про яку хотів би поширити у соцмережах. На вебінарі ми вчилися як не боятися телефону, врахувати особливості відео та аудіозапису та дізналися що робити на місці події. Мобільна журналістика – всі навички, які вам необхідно знати, щоб створити матеріал прямо з місця будь-якої події.

Тренери вчили знаходити історії та героїв для мобільного сюжету, як оперативно розказувати про ситуацію на місці подій продемонстрували особливості роботи мобільних застосунків для монтажу, озвучки, й розповіли про власні лайфхаки для роботи. Учасники спробували написати структуру мобільного сюжету з урахуванням побудови та послідовності кадрів, планом зйомки і сценарним планом.

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Сучасні медіа неможливі без кросжурналістики, без перетину різних шляхів передавання інформації».

Медіатренерка, менторка, тренерка та продюсерка Жанна Кузнецова доповнила: «Багато хто вважає, що мобільна журналістика - це про мобільний телефон. Але, це було б дуже спрощено і не зовсім відповідає реальним умовам роботи журналіста. Безперечно, це пов‘язано з новими технологіями, хмарними сервісами, соціальними месенджерами та бездротовими каналами доставки інформації. Але мобільна журналістика - це  про оперативність, самостійність у прийнятті рішень та незалежність від додаткового творчого або технічного персоналу».  

Медіатренер, журналіст, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зауважив: «Швидко, професійно та цікаво - запорука успішної сучасної журналістики. Треба не лише знайти головне, але, прямо на місці, вибрати ракурси для фото та відеозйомки, продумати драматургію сюжету та записати коментарі. Виглядає складно поки не попробуєш».

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right