Нам необхідно пристосуватися до нових реалій та вносити зміни до наших фінансових рішень

18.08.2022  

16 серпня 2022 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вебсемінар “Особиста фінансова безпека під час війни”.

На вебсемінарі тренери та експерти поділились практичними порадами на такі теми: 

  • «Подушки безпеки» та їх формування під час війни, чи є сенс інвестувати?
  • Як функціонує банківська системи країни під час війни.
  • Цифрова безпека в інтернеті, як не віддати зловмиснику доступ до девайсів, додатків та рахунків. Найпопулярніші шляхи отримання доступу.
  • Плануємо сімейний бюджет під час війни. Державні програми підтримки населення під час війни.
  • Додатки, програми та елементарні правила поведінки з електронними картками, рахунками та дзвінками «з банку».

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Фінансова грамотність має велике значення для кожної людини взагалі. Але вона набуває особливої ваги під час війни. Ми маємо бути озброєними знаннями та навичками, що дозволять приймати усвідомленні рішення щодо нашого життя та життя нашої родини». 

Вчитель-методист, відмінник освіти України. 23 роки працювала вчителькою економіки Хмельницької гімназії № 1 імені Володимира Красицького. Авторка п’яти навчальних програм для середньої школи, зокрема «Я – клієнт банку», «Власна справа», «Основи сімейної економіки» та понад 30 посібників з економіки для учнів 10–11 класів і викладачів. Співавтор підручника «Громадянська освіта» для 10 класу Ганна Горленко прокоментувала: «Досвід воєнного часу показав, що планування «подушки безпеки» на 3 місяці, як це було за мирних часів – замало. Зараз «подушку безпеки» рекомендується планувати як мінімум на 6 місяців, а краще на рік. Нам необхідно пристосуватися до нових реалій та вносити зміни до наших фінансових рішень». 

Медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зауважив: «Технології полегшують спілкування та використання послуг, але несуть загрозу передачі даних та доступів третім особам. Елементарні правила фінансової цифрової безпеки мають убезпечити вас від втрати коштів та проблем із відновленням доступів». 

На жаль, це був останній вебсемінар “Особиста фінансова безпека під час війни», але ви ще можете потрапити на інший дуже цікавий захід “Фінансові шахрайства в інтернеті під час війни», який заплановано на вересень. Більше інформації Ви знайдете в наших анонсах

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right