НСЖУ розпочинає освітній проект «Прозорість та технічна грамотність в енергетичній журналістиці» за підтримки USAID Проекту енергетичної безпеки

08.05.2020  

Національна спілка журналістів України розпочинає реалізацію освітнього проекту для журналістів «Прозорість та технічна грамотність в енергетичній журналістиці». Проект виконуватиметься за підтримки USAID Проекту енергетичної безпеки, починаючи з 01 травня 2020 р., в рамках Грантової програми Проекту міжнародної технічної допомоги. 

Метою освітнього проекту є забезпечення прозорості та технічної грамотності у висвітленні в медіа тем, пов’язаних з енергетикою та енергетичними реформами, та сприяння посиленню енергетичної безпеки України шляхом ефективної та точної комунікації. Спілка журналістів України організує тренінги для представників національних і регіональних медіа, а також проведе конкурс публікацій із енергетичної тематики. Перед журналістами виступатимуть експерти з питань енергетичної безпеки, обліку енергетичних ресурсів, розвитку енергетичних ринків, тарифної політики, перспектив використання альтернативних джерел енергії, тощо. Учасники тренінгів також підвищать практичні навички у висвітленні цих та інших важливих тем, отримають консультації провідних фахівців у сфері цифрових медіа-технологій.

Представники національних та регіональних ЗМІ, яких цікавить енергетична тематика, уже запрошуються до участі шляхом онлайн-опитування. Напередодні запуску освітньої програми НСЖУ найближчим часом проведе вебінар на резонансну тему: “Висвітлення проблеми боргів за комунальні послуги”.

Підвищення рівня журналістських компетенцій та ефективна комунікація з суспільством є важливими передумовами успіху реформ в енергетичному секторі. Проект дозволить створити мережу журналістів з національних та регіональних ЗМІ, мотивованих на підготовку медіа-матеріалів про енергетичну реформу в Україні на високому професійному рівні.

Довідково.

Більше інформації про Проект енергетичної безпеки USAID можна дізнатись на офіційній сторінці Facebook та офіційному сайті проекту

Національна спілка журналістів України – найбільша журналістська організація України, нараховує 19 000 членів і має 24 регіональні організації в усіх областях України. Член Міжнародної федерації журналістів і Європейської федерації журналістів.

Офіційний сайт спілки: http://nsju.org/

Джерело інформації: http://nsju.org/novini/nszhu-rozpochynaye-osvitnij-proekt-prozorist-ta-tehnichna-gramotnist-v-energetychnij-zhurnalistyczi-za-pidtrymky-usaid-proektu-energetychnoyi-bezpeky/

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right