Персональний відеоблог: тонкощі створення та розповсюдження контенту

17.09.2019  

12-13 вересня 2019 року Академія української преси спільно з Національною спілкою журналістів України за підтримки Фонда Фрідріха Науманна за свободу провела у Чернігові черговий семінар «Відеоблогінг: між популізмом і журналістськими стандартами. Як створити унікальний контент».

У ході заходу учасники ознайомилися з новітніми тенденціями відеоблогінгу, подачі та картинки. Обміркували, як формувати якісний відеоконтент, як уникати пропаганди та як створювати інфортеймент; навчилися поєднувати факти і емоції на прикладі закордонних та вітчизняних відеоблогів. Розглянули важливість зворотного зв’язку з аудиторією та можливості просування власного продукту. Крім того, під керівництвом тренерів кожен спробував, як і з чого починати свою власну історію, а також попрактикувався протиставляти пропаганду та інфотейнмент.

Президент Академії української преси Валерій Іванов зауважує: «Подача матеріалу, етичність, культура — це важливі, але другорядні параметри для блогера. Аудиторія потребує сучасного підходу, неоднозначності у подачі інформації. Підписники шукають новизни, креативності, свіжого погляду».

«Обираючи між текстом та відео, нинішня аудиторія робить однозначний вибір. Тому як перевести текст в картинку, закрутити історію і вибудувати сценарій – основа сьогоднішньої журналістики», – наголосив Андрій Юричко, медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Продюсер цифрового контенту, керівник діяльності з відеовиробництва Сергій Сєднєв зазначив, що при створенні контенту, ніколи не можна ставити на перше місце фінансову складову: «Запорука будь-якого успішного блогу – творчість. Що б ти не знімав і не викладав, глядач завжди знайдеться», – переконаний експерт.

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина


envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right