Піклуємося про власну цифрову безпеку заздалегіть

20.08.2021  

19-20 серпня 2021 року пройшов вебінар «Безпека персональних даних в онлайні. Покрокова інструкція». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерами заходу виступили: 

  • Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор; 
  • Генрі Дем’яновіч, тренер з інформаційної безпеки правозахисників, менеджер з інформаційної безпеки Освітнього Дому Прав Людини в Чернігові;
  • Андрій Юричко, медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. 

Протягом чотирьох днів учасники досліджували що реально загрожує журналістам та активістам, які інциденти цифрової безпеки трапляються найчастіше; розбирали, що таке соціальна інженерія та фішинг, як виглядає сучасний фішинг і як від нього захиститись; освоювали базовий захист облікових записів; вчилися робити резервні копії даних.

Валерій Іванов зауважив: «Ми знаходимося у ситуації, коли приватність стає подібна за шагрєнєву шкіру. І тут вже мова йде про збереження чи контроль принаймні самої особистої інформації». 

Генрі Дем’яновіч звернув увагу: «Сьогодні, у вік цифрових технологій, не думати про власну цифрову безпеку просто неможливо. Важливо регулярно оновлювати свої знання, перевіряти свої навички, адже поки ми дивимося відео з котиками хакери знаходять нові способи видурити наші персональні дані». 

Андрій Юричко відзначив: «Для журналіста, блогера та викладача - людей, які працюють з іншими людьми — це принципова компетентність — захищати персональні дані. На перший погляд все дуже просто, але реальність полягає у тому, що багато інформації ми викладуємо у відкритий доступ не замислюючись про наслідки та можливушкоду»

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right