Презентація результатів наукового дослідження «Стресогенні елементи латентного впливу реальних медіаповідомлень на тему COVID-19 на соціальні групи»

10.12.2021  
Презентація результатів наукового дослідження «Стресогенні елементи латентного впливу реальних медіаповідомлень на тему COVID-19 на соціальні групи»
Про результати експериментального пошуку стресогенних елементів медіаповідомлень, які здатні викликати короткі латентні (приховані) медіаефекти, що характеризують психічні стани людини як тривожні, розкаже керівник грантового проєкту, директор Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Володимир РІЗУН.

Учасники заходу – це команда дослідників, які презентують цікаві матеріали та нададуть рекомендації медійникам щодо особливостей висвітлення теми covid-19 для широкої аудиторії, науковці факультету соціології, інституту біології та медицини, інституту психіатрії, а також Київського політехнічного університету.
За кошти проєкту в Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка створено наукову медіалабораторію, вартістю близько 1,5 млн. грн.
Проєкт «The stressful elements of the latent influence of real media reports about the COVID-19 pandemic on social groups» було подано до Національного фонду досліджень України на конкурс у 2020 році, отримано схвальну оцінку рецензентів та необхідну кількість балів для отримання фінансування.
Перший етап дослідження було розпочато 29 жовтня 2020 року, завершення другого етапу 15 грудня 2021 року.
#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right