Привітайте нас, друзі!

01.10.2019  

Академія української преси (АУП) виграла тендер та за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні розпочинає масштабний проект спрямований на організацію прес-турів Україною для закордонних представників медіа з 15 країн ЄС, а також Норвегії, Туреччини, Грузії та Білорусі.

Метою цих заходів є підвищення кількості журналістських матеріалів та покращення якості висвітлення подій в Україні, що здійснюється зарубіжними медіа. В цілому планується здійснити 16 прес-турів у Києві та регіонах для 80 журналістів упродовж 24 місяців. Учасники обиратимуть один серед запропонованих регіонів для поїздки –  Донецька область або Закарпатська область – під час якої відбудуться зустрічі з місцевими представниками громадських організацій, політиками, державними службовцями, економістами, бізнесменами, військовими, діячами культури тощо. Тривалість кожного прес-туру – 5 днів. У 2019 році візити закордонних гостей будуть відбуватися з 29 жовтня по 2 листопада; з 19 по 23 листопада та з 3 по 7 грудня.

У результаті АУП сподівається отримати від учасників більше телевізійних сюжетів, радіо програм, друкованих або онлайн публікацій за підсумком побаченого і почутого. По завершенню кожного прес-туру АУП збиратиме посилання на опубліковані учасниками матеріали у медіа, яке вони представляють. Журналістські публікації будуть перекладені українською мовою та доповнені рецензією. Таким чином АУП зможе прослідкувати погляди закордонної преси на події в Україні.

Нагадаємо, що АУП вже провела 7 п’ятиденних прес-турів для понад 40 іноземних відвідувачів з Грузії, Туреччини, Греції, Чорногорії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Данії, Латвії та Естонії з листопада 2018 по квітень 2019 року. З нашими публікаціями можна ознайомитися за посиланням: https://www.aup.com.ua/?s=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81-%D1%82%D1%83%D1%80+

 

Академія української преси за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні долучається до максимально оперативного та правдивого інформування міжнародних колег стосовно подій в Україні. Світ має знати реалії, а не вбирати в себе фейки.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right