Продовжуємо підкоряти вершини онлайн-освіти

09.06.2021  

7-9 червня 2021 року пройшов авторський онлайн-тренінг «Digital trainer: антитіла до інфодемії». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах. 

Протягом трьох днів учасники навчилися краще працювати з дошкою Miro, почули та взяли на озброєння поради і настанови щодо проведення онлайн-навчання з медіаграмотності, брали участь в цікавих вправах щодо проведення перших етапів тренінгу й тощо. 

Валерій Іванов зауважив: «Онлайн методи викладання медіаграмотності продовжують залишатися актуальними і при покращенні епідеміологічної ситуації».

Тетяна Іванова поділилася думками: «Продовжуємо відточувати тренерську майтерність проведення тренінгів з медіаграмотності в рамках програми АУП та Фонду Фрідріха Науманна. Із зрозумілих причин, вебінари не втрачають своєї актуальності, бо навчитися медіаграмотності один раз і на все життя – на жаль неможливо. Та й інформаційне середовище приносить нам нові «сюрпризи», а з ними – нові виклики. Пандемія породила інфодемію, фейки породили діпфейкі, напівправда – постправду. А це значить, медіаграмотність – це не просто звичка ... Медіаграмотність – це особистісна філософія і базова норма життя».

Світлана Ізбаш відзначила: «Особливістю тренінгу 7-9 червня було те, що учасники створили високоякісні навчальні завдання з медіаграмотності, користуючись наданими інструкціями роботи на онлайн-платформах. Наші учасники, надихаючись розробленими вправами, створювали свої проекти, які є важливим доробком результативності онлайн-тренінгу».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right