Робота журналіста на передовій: настанови, етика та правила компетентної роботи

01.10.2019  

Як журналістам говорити про конфлікт? Україна – прямий показник того, як демонструється конфлікт у медіа просторі. Через інформаційну війну та пропагандистські настрої роль медіа набуває нового значення. Конфлікт —зіткнення протилежних інтересів та поглядів, напружене та загострене ставлення сторін. Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (філія у Харкові) взяла до розгляду тему збройного конфлікту 26-27 вересня 2019 року під час семінару у Дніпрі.

«Надання точної і своєчасної інформації лежить в основі того, що повинні робити журналісти», — зауважив Валерій Іванов, президент Академії української преси.

Пйотр Андрусєчко, військовий журналіст, який висвітлював конфлікти на Балканах, Придністров’ї, Грузії, з 2013 року працює в Україні як кореспондент польських медіа наголошує: «Під час війни складно організувати громадське суспільство, яке могло б контролювати органи влади та збройні сили. Журналісти стають головними ( в деяких випадках) єдиними джерелами інформації. Важливо, щоб журналісти дотримуючись професійної компетенції, були неупередженими та правдивими під час своєї роботи». 

«Сьогодні можемо спостерігати, що військова журналістика перетворилася на небезпечну професію. Журналісти опиняються в ситуації конфлікту, й не лише державно-політичного. В таких ситуаціях головне — правдиво висвітлювати дійсність, бути неупередженим, а чесним зі своєю аудиторією. Адже правильне подання інформації, висвітлення проблеми з різних сторін, може дати можливість знизати рівень інформаційної війни в Україні», — вважає Володимир Мостовий, фундатор Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня».

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right