У Черкасах та Одесі відбулися семінари для журналістів «Як писати про адміністративну реформу та децентралізацію»

25.11.2016  

У Черкасах (16-17 листопада) та Одесі (24-25 листопада) відбулися семінари для журналістів України на тему «Як писати про адміністративну реформу та децентралізацію».

image-0-02-05-db2a036acdeba2027d97d29d1758e4478ae40adf8bd6198cb2bbaaf2e877310b-V

Учасники черкаського семінару

Ключові моменти адміністративної реформи, яка проводиться в Україні, плюси та мінуси цього процесу обговорювали учасники разом із фахівцем з питань самоорганізації та самоврядування, головою Центру громадянських ініціатив Віталієм Загайним, медіатренером, журналістом, викладачем кафедри періодичної преси КНУ імені Тараса Шевченка, кандидатом філологічних наук Андрієм Юричком та президентом АУП професором Валерієм Івановим.

Під час заходів тренери ділилися з учасниками інформацією про систему публічної влади в Україні та місце в ній місцевого самоврядування, відкриті джерела та форми інформаційних запитів, за допомогою яких журналісти можуть отримати більше спеціалізованої інформації, звернути увагу на витрати бюджетних коштів, долучити громадськість до процесів децентралізації та захисту власних інтересів при створені нових територіальних об’єднань громадян.

Валерій Іванов, Віталій Загайний, Андрій Юричко (зліва направо) на семінарі у Одесі

Окрім того Андрій Юричко провів екскурс для учасників сучасними форматами подачі інформації в інтернеті: мультимедійні історії, принципи оформлення текстів в інтернеті. Учасники на практиці розробили плани мультимедійних історій по висвітленню тематики адміністративної реформи для різних типів медіа і різних аудиторій та представили їх колегам.

Учасники заходу в Одесі

Захід проведений Академією української преси спільно з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right