У чому сила, тренере?

16.12.2021  

Сила сучасної людини — в її медіаграмотності. Однак мало хто розуміє, що це таке насправді.

Може здатися, що це: 

  • повна недовіра до медіа;
  • нехтування думками експертів та чиновників;
  • наука про інформацію;
    перевірка фактів через Вікіпедію. 

Але суть в іншому. І, щоб набути справжньої сили у медіаграмотності, не треба відмовлятися від соціальних мереж, перегляду новинної стрічки, поширенню своїх даних у інтернеті. А що треба зробити — знає Академія  української преси спільно з Фондом Конрада Аденауера (філія у Харкові).

І не просто знає, а й допомагає стати тим самим ментором та проповідником правильного критичного мислення. Задля цього ми зібрали найактивнішу спільному різних соціальних груп, щоб передати їм працюючі інструменти та методологічні підходи у роботі тренера.

«Програма з підготовки тренерів з медіаграмотності», — таку назву мав проєкт, що тривав 6 місяців. Учасниками стали вчителі, викладачі, журналісти, психологи, громадські діячі, які по завершенню програми провели власні тренінги по запропонованій методології для своєї аудиторії. 

Трішки переможних статистичних цифр:

  • протягом червня-листопада ми провели 5-ть навчальних 4-денних модулів, до кожного з них – свій експерт;
  • навчили 166 учасників;
  • а ці 166, провели тренінги для 4487 осіб! Це майже як все населення острова Кука, що в Тихому океані та у 4 рази
  • більше всієї чисельності осіб у Ватикані! 

Ця програма про те, як живучи у світі високих швидкостей, вимог та інформації із викликом залишитися адекватним відфільтровувачем наших «улюблених» фейків, пропаганди, медійних маніпуляцій. 

Академія української преси із року в рік нагороджує дипломами всіх старанних тренерів. І не просто прокачує skills, а робить так, щоб медіаграмотність стала їхньою superpower!

P.S. ви інформацію про острів Кука перевірили, а? 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right