У Києві відбулася друга робоча зустріч в рамках проекту «Медіа Навігатор»

20.11.2016  

З 18 по 20 листопада 2016 року в Києві (готель «Братислава») відбулася друга зустріч учасників міжнародного проекту “Медіа Навігатор”. Проект зібрав 18 експертів в галузі медіа з Вірменії, Білорусі, Молдови, України, Грузії, Росії та Німеччини.

5G6A8174

5G6A8142

5G6A7655

Після зустрічі у Берліні у жовтні учасники серед своїх аудиторій (на уроках в освітніх установах, курсах для колег і т. п.) провели тренінги з медіаграмотності, у результаті яких перевірили методики та вправи, які були розроблені у Берліні.

Під час третього завершального етапу учасники на основі досвіду після проведення тренінгів оцінювали та відбирали вправи, що увійдуть до російськомовного онлайн-збірника з розвитку медіакомпетенцій. Цей універсальний посібник буде застосовано при формальному і неформальному навчанні у всіх країнах-учасницях проекту. Також учасники міжнародного проекту порушили питання авторського права, що стало одним з головних чинників у відборі вправ до посібника. З 78 запропонованих вправ та методик були відібрані 45.

5G6A7822

5G6A7684

Окрім роботи над посібником учасники мали змогу познайомитися з Києвом під час екскурсії.

По поверненню робота над створенням посібника триватиме й вже за деякий час ми поділимося з вами результатами нашої праці.

Проект фінансується за кошти Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Організатори та партнери проекту:

n-ost

n-ost.org

n-ost - міжнародна мережа журналістів і медіа-ініціатив з ЄС і Східної Європи.

ifa

ifa.de

ifa - Інститут міжнародних відносин у сфері культури активно діє по всьому світу, підтримує мирне і взаємозбагачуване співіснування людей і культур.

62

aup.com.ua

Академія української преси (АУП) сприяє інформованому і критичному споживанню медіа українським суспільством і дотриманню стандартів соціально-відповідальної журналістики в Україні.

logo_DM

detector.media osvita.mediasapiens.ua

«Детектор медіа» сприяє становленню демократичних, вільних і професійних медіа в Україні і формуванню критичного і обізнаного медіаспоживача.

Bymaga_media

paperpaper.media

«Бумага Медиа» видає інтернет-ЗМІ для освічених городян, організовує просвітницькі заходи та проводить маркетингові дослідження в сфері освіти.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right