Унікальний тренінг для навчання в онлайні

19.05.2021  

17-19 травня 2021 року пройшов авторський онлайн-тренінг «Digital trainer: антитіла до інфодемії». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах. 

Навчання на сучасній онлайн-платформі MIRO  дає учасникам можливість не тільки навчатися самим, але й організувати взаємодію як тренери та апробовувати різні методи інтерактивного навчання.

Валерій Іванов зауважив: «Не дивлячись на покращення ситуації з пандемією онлайн методи формування медіаграмотності залишаються потрібними та актуальними».

Тетяна Іванова поділилася думками: «Кожен наш тренінг неповторний і самобутній. Саме, на мій погляд, позитивно те, що ми тренери й учасники занурюємося в особливу освітню та творчу середу, в якій народжуються спільні відкриття. Відкриттям і прямо скажемо, "родзинкою" цього тренінгу була презентація тренерських проектів наших учасників Олени Лисенко "Медіамандала", в якій вона представила усвідомлене медіаспоживання інформації, а також робота Людмили Комашко "Краще один раз побачити", в якій автори методики познайомили нас з тим, що навіть в таких фактичних одиницях інформації, а саме фото можуть бути присутні маніпуляції, фейки і недостовірність представленної події. Дійсно, наш тренінговий проект "Digital-trainer": антитіла до інфодемії перетворюється у всеукраїнський клуб професіоналів тренерської майстерності!».

Світлана Ізбаш відзначила: «Тренінг "Digital-trainer: антитіла до інфодемії", який відбувся 17-19 травня 2021 р. УНІІКАЛЬНИЙ, тому що зібрав найкращих тренерів з різних куточків України, які не тільки навчалися, але й демонстрували свої успішні освітні практики навчання медіаграмотності. Сучасний освітній процес вимагає таких методик навчання, коли учасники самі створюють спільне освітнє середовище. Неймовірна синергія залученості і співтворчость панувала на нашому заході».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right