В Українському гуманітарному інституті відбувся міждисциплінарний «круглий стіл» з морально-етичних проблем журналістики

27.04.2016  

27 квітня 2016 року в Українському гуманітарному інституті (м. Буча) за підтримки Академії української преси відбувся міждисциплінарний «круглий стіл» на тему «Репутація вітчизняного журналіста і морально-етичний вимір українських реформ». «Круглий стіл» проходив у межах Міжнародної науково-практичної конференції «Морально-етичний дискурс сучасних ЗМІ в координатах викликів доби», організаторами якої стали Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Український гуманітарний інститут, Вища теологічно-гуманітарна школа в Подкова-Лєшьна, Інститут масової інформації та соціальних наук (Польща).

IMG_1708Учасники «круглого столу» – журналісти-практики, представники професійних спілок та об’єднань, науковці провідних вищих навчальних закладів, що готують журналістів, викладачі та студенти – обговорили питання соціально-відповідальної позиції журналіста в суспільстві, довіри і репутації ЗМІ, морально-етичних стандартів і цінностей особистості журналіста, що є наразі особливо актуальними в Україні.

IMG_1665Модерував «круглий стіл» Володимир Мостовий, фундатор Комісії з журналістської етики, засновник і головний редактор газети «Дзеркало тижня». Він, зокрема, поділився досвідом створення якісного періодичного видання, формування й утримання колективом позитивної репутації впродовж усього періоду існування.
Учасники обговорення приділили увагу і питанню освітньо-кваліфікаційної підготовки журналістів. Дехто висловив точку зо
ру, що журналістський фах варто надавати тим, хто вже отримав освіту бакалавра в будь-якій іншій спеціальності: чи то економічній, чи то природничо-гуманітарній.
Після завершення «круглого столу» його учасники відвідали Центральну студію телеканалу «Надія», що розміщується на території містечка Українського гуманітарного інституту.

IMG_1764

IMG_1795

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right