Ваша особиста фінансова безпека у ваших руках!

26.07.2022  

21 липня 2022 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вебсемінар “Особиста фінансова безпека під час війни”.

На вебсемінарі тренери та експерти поділились практичними порадами на такі теми: 

  • «Подушки безпеки» та їх формування під час війни, чи є сенс інвестувати?
  • Як функціонує банківська системи країни під час війни.
  • Цифрова безпека в інтернеті, як не віддати зловмиснику доступ до девайсів, додатків та рахунків. Найпопулярніші шляхи отримання доступу.
  • Плануємо сімейний бюджет під час війни. Державні програми підтримки населення під час війни.
  • Додатки, програми та елементарні правила поведінки з електронними картками, рахунками та дзвінками «з банку».

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Під час війни зростає особиста небезпека: фізична, емоційна та, зокрема, фінансова. Ми намагаємося дати аудиторії знання та навички, що допоможуть зменшенню ризиков. Сподіваюся, це вдалося». 

Вчитель-методист, відмінник освіти України. 23 роки працювала вчителькою економіки Хмельницької гімназії № 1 імені Володимира Красицького. Авторка п’яти навчальних програм для середньої школи, зокрема «Я – клієнт банку», «Власна справа», «Основи сімейної економіки» та понад 30 посібників з економіки для учнів 10–11 класів і викладачів. Співавтор підручника «Громадянська освіта» для 10 класу Ганна Горленко прокоментувала: «Ваша особиста фінансова безпека у ваших руках!». 

Медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зауважив: «Пандемія та війна привчила українців активніше користуватися цифровими сервісами. Якщо ще рік назад для багатьох людей ще могла існувати альтернатива — то зараз на цифру перейшли як органи державної влади, так і звичайні люди. Життя в смартфоні має свої ризики, в першу чергу, щодо простих правил поведінки зі своїм електронним девайсом — як не віддати чужим всі збережені дані та доступи і залишитися ні з чим. Насправді, більшість проблем упираються в людський фактор. ТОму — розбираємося в цифровій фінансовій грамотності». 

Всіх, хто не встиг і бажає відвідати вебсемінар “Особиста фінансова безпека під час війни” будемо раді бачити наступного разу. Більше інформації Ви знайдете в наших анонсах. 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right