Відеоексплейнери та відеоконтент. День 2 онлайн медіалабораторії «THE GUARDIAN OF JOURNALISM»

05.08.2020  
Чим розпочати відео, щоб за три секунди привернути увагу та як створити відеоексплейнер. Декілька тем другого дня онлайн медіалабораторії для студентів-журналістів «THE GUARDIAN OF JOURNALISM» від АУП.
 
Продюсер соціальних мереж Сергій Сєднєв рекомендує розпочинати з крупного плану, деталі, коли глядачу обов'язково захочеться подивитися далі.
 
Після короткої вступної частини та основних елементів студенти працювали практично по групам зі своїми тренерами. Окремо зупинилися на такому популярному сьогодні жанрі як відеоексплейнери (коротке тематичне пояснення).
 
Наприклад, з продюсеркою Жанна Кузнєцова розбирали тему податкову знижка на навчання для студентів та сортування сміття – це виявилися найцікавішими серед запропонованих.
 
Чим можна захопити на початку, як показати розвиток теми і чи варто зосереджуватися на прописуванні закінчення. (Спойлер! - сучасний відеоматеріал може не мати яскраво вираженого закінчення).
 
- Універсальний журналіст - це вже не примха, а професійна вимога часу, - каже доктор філологічних наук, професор, президент АУП Валерій Іванов. - За 5 днів ми хочемо показати всі моменти роботи мультимедійного журналіста.Крім того, це чудова можливість студентам різних українських вузів побачити як викладають ці напрямки в інших університетах, на чому тренери-практики акцентують увагу і як це пов'язується з теорією журналістики.
 
Третій день п’ятиденної медіалабораторії зосереджений на радіоподкастах та створенні аудіоконтенту.
 
Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці Медійна Програма, Internews.
 
👨‍🏫Академія української преси сприяє критичному споживанню медіа, дотриманню стандартів журналістики, навчає основам медіаграмотності вчителів, дітей та дорослих.
Долучайтеся до діяльності АУП на нашій ФБ сторінці та сайті чи за нашими хештегами.
#АУП #тренінги_АУП #вебінари_АУП #журналістика #медіа #медіаграмотність #media #journalism #стандарти_журналістики
#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right