Відеопрезентація посібника «Медіаосвіта на заняттях з математики» 16 вересня

20.09.2021  

«Медіаосвіта на заняттях з математики»  — це перший посібник в Україні, що інтегрує елементи медіаосвіти в процес викладання курсу математики для школярів. 

Ми певні, що якісна математична освіта не можлива без інтеграції медіаграмотності. Авторка Людмила Гринчук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти підготувала критичний погляд математиків на новинну, візуальну, рекламну і фотограмотність, на оманливі графіки і навіть (увага!) мем як засіб мотивації.

Модераторка заходу Оксана Волошенюк, менеджерка медіаосвітніх програм Академії української преси.

На сьогодні використання мемів як певної інформаційної одиниці, символу сучасного спілкування є наслідком культурної інволюції традиційного інформаційного простору. «Меми – це не просто жарти, це спосіб мислення про математику, – вважає Орнелла Робутті. – Ми звикли думати про підручники і вправи, але для школярів сьогоднішнього покоління це реальність. Досвід показує, що школярі, які сидять на задніх партах, часто мають не дуже високу успішність з математики. Меми – це засіб, який може їх залучити».
Ми також спробуємо залучити нашу авдиторію. Той, хто перший розв’яже це завдання отримає в подарунок колекцію видань АУП. Пишіть Оксані Волошенюк oksana@aup.com.ua, яка не лише науковий редактор видання, але й, свого часу, обожнювала олімпіади з математики
 
Безоплатно завантажити посібник 👇
Виготовлення цього посібника стало можливим завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проект «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Академія української преси» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.
#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right