Влада VS Преса: що від них потрібно для забезпечення ефективного захисту прав журналістів?

02.03.2020  

Чому особиста безпека є найбільшою проблемою українського журналіста?

Яка доля друкованих медіа завтра?

Що чекає національні медіа внаслідок нових законодавчих ініціатив?

Дилема між свободою преси та тотальним олігархічним контролем де межа?

Національна безпека та політика державного менеджменту, хто кінцевий бенефіціар відповідальності?

А також про чимало цікавого та конструктивного говорили під час візиту підтримки національних експертів до Полтавської області, організованого Академією української преси спільно з Національною спілкою журналістів за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу 27-28 лютого 2020 року.

Експертна група зустрілася з широким колом полтавських журналістів. Відвідала редакції медіа, щоб зібрати актуальну інформацію про ситуацію зі свободою медіа, захистом прав журналістів. Візит було здійснено до регіональної філії Суспільного мовлення, телеканалу «Центральний», обласної газети «Зоря Полтавщини» і локальної миргородської газети «Прапор Перемоги» Відбулася зустріч із головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим, в.о. міського голови Полтави Олександром Шамотою, заступником голови Полтавської обласної ради Анатолієм Ханком, начальником Головного управління Національної поліції в Полтавській області Іваном Виговським.

«Не можна говорити про свободу слова, якщо сам журналіст не має свободи особистої, — пише у cвоєму пості>>> перший заступник редактора газети «Полтавський вісник» Віталій Скобельський, — Інформація у нас перестала бути товаром, який має певну цінність і певну ціну. Відтак за перевірену інформацію треба платити, послуговуючись перевіреними джерелами».

З більш детальними висновками експертної групи у складі: президента Академії української преси Валерієм Івановим та виконавчим директором Андрієм Коваленком, головою Національної спілки журналістів Сергієм Томіленком, менеджером проєкту Фонда Фрідріха Науманна в Україні та Білорусії Володимиром Олійником можна ознайомитися тут: ВИСНОВКИ>>>

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

Автор: Лаура Маргарян

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right