З пандемією рука об руку йде інфодемія

13.10.2021  

11-13 2021 року пройшов авторський онлайн-тренінг «Digital trainer: антитіла до інфодемії». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерами заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих, Олександр Гороховський, медіа-тренер, керівник фактчек-проекту «БезБрехні» та Андрій Юричко, медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ ім. Тараса Шевченка. 

Протягом трьох днів учасники доводили актуальність медіаграмотності в епоху глибинних маніпуляцій та діпфейків; розбиралися у функціонуванні медіа у сучасному інформаційному середовищі, у сутності та природі маніпуляцій; як маніпулюють емоціями споживача й тощо. 

Валерій Іванов зауважив: «Зараз особливої ваги набувають вміння розрізнити адекватне відбиття дійсності від фейків. Це потрібно для адекватної реакції на зміни, що відбуваються у кризовий час пандемії».

Тетяна Іванова поділилася думками: «Змінюються часи. Змінюється інформаційний простір. З пандемією рука об руку йде інфодемія. Їм складають «веселу» ​​компанію антивакцинатори і «античіпаноїди», прихильники теорії змови і всебачущого Ока. Медіаграмотність виходить за рамки особистісної та професійної компетентності. Вона стає єдиною умовою виживання та адекватних комунікацій. Необхідні антитіла не тільки від Ковід-19. Антитіла вкрай важливі для наших мізків. Черговий тренінг проекту «Digital-тренінг: антитіла до інфодеміі» ще раз показав актуальність і злободенність обговорюваних питань. Тим більше, що аудиторія тренінгу – професорсько-викладацький склад Херсонської академії післядипломної освіти».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right