Запис онлайн-презентації посібника «Медіаграмотність на заняттях з біології»

25.02.2021  

5 лютого 2021 о 15:00 у рамках Медіаосвітних гостин АУП відбулася онлайн-презентація посібника «Медіаграмотність на заняттях з біології».

Посібник презентували автори:

Руслан Шаламов, кандидат біологічних наук, заслужений вчитель України, креативний директор Творчого об’єднання «Соняшник», учитель, автор підручників з біології та екології.

Микита Каліберда, головний редактор видавництва «Соняшник», учитель, автор підручників з біології та екології.

Модерувала захід: Оксана Волошенюк, менеджерка медіаосвітніх програм АУП.

Про що говорили:

– про медіа в біології і біологію в медіа;

– про маніпуляції і про те, як на них не повестися;

– про візуальну грамотність і її важливість у вивченні біології.

Спочатку автори дослідили анатомію фейку:

А потім детально презентували основні розділи видання, як то новинна, візуальна грамотність тощо.

«Чому насправді ми говоримо про медіаграмотність і чому ми її вводимо на заняттях з біології?! Усі ми добре розуміємо, що суспільство змінилося і вимоги зараз зовсім інші. Ми живемо в оточенні тони інформації, яка ллється нам у вуха, ми бачимо її очима, неважливо чи ми йдемо вулицею, чи ми сидимо за комп’ютером. Соціальні мережі змінили світ і різної інформації стала незліченна кількість, і ми мусимо в цьому світі якось орієнтуватися. У суспільстві почало виникати розуміння того, що необхідно споживати інформацію грамотно та виважено. Це стосується й біологічної інформації в тому числі, а значить їй є місце на заняттях з біології. Ми можемо посприяти тому, щоб наші учні розумілися на цьому, ставилися з розумінням та відчували себе більш безпечно, ніж це є зараз» – зазначив Микита Каліберда.

«Посібник дуже цікавий. Завантажуйте його, користуйтеся, додавайте в свої уроки біології елементи медіаграмотності та медіаосвіти, це є вкрай важливим. Будьте з нами!» – закликав Руслан Шаламов.

Посібник можна безоплатно завантажити на Порталі медіаграмотності

Презентацію авторів можна завантажити ось ТУТ.

Виготовлення цього посібника стало можливим завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проект «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Академія української преси» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right