Все, що треба знати про журналістику від Марка Твена до 1 квітня

01.04.2021  

«Не без вагань взяв я на себе тимчасове редагування сільськогосподарської газети,— так як сухопутний чоловік не без побоювання взяв би на себе керування кораблем. Але я був у скруті, тож добра платня була мені дуже до речі. Постійний редактор газети йшов у відпустку, я погодився на запропоновані умови і зайняв його посаду.»

Так починається оповідання «Як я редагував сільськогосподарську газету» (англ. How I Edited an Agricultural Paper). Чудовий опис роботи журналіста, як процес написання відбувається насправді, якщо журналісту треба гроші… Якщо ви думаєте, що медіа розбирається в усіх темах про які пишуть самотужки – вам варто перечитати цей текст.

 


«Журналістика в Теннессі» (англ. Journalism in Tennessee) - гумористичне оповідання Марка Твена, написане в 1869 році і представляє собою опис роботи регіонального журналіста. Вперше опубліковане 4 вересня 1869 в газеті Buffalo Express. В основу лягли особисті враження автора, який в 1860-х роках працював репортером в газетах Вірджинії-Сіті, Сан-Франциско, Нью-Йорка.

«Диявол носить „Прада“» (англ. The Devil Wears Prada)  - американська комедія про головну редакторку журналу US Vogue Анну Вінтур (саме вона є прототипом Міранди Прістлі). Багато дизайнерів дозволили використовувати їх одяг і аксесуари для фільму, що зробило його найдорожчим фільмом в історії з точки зору витрат на костюми головних героїв. Вінтур пізніше подолала свій початковий скептицизм і сказала, що їй сподобався фільм у цілому і гра Меріл Стріп зокрема. Але цей фільм важливий в ракурсі розуміння влади головного редатора і вмінню правильно ставити завдання.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right