Актуальні теми щодо висвітлення конфліктів порушили на тренінгу для журналістів у Вінниці

26.08.2016  

25-26 серпня 2016 року відбувся тренінг "Світові стандарти журналістики у висвітленні конфліктів". Учасниками заходу стали 20 журналістів з Вінницької та сусідніх областей. 

Протягом двох днів учасники тренінгу вчилися як відповідально висвітлювати конфлікти, в тому числі збройні, як перевіряти джерела інформації, обговорювали етичні та юридичні обмеження.

Про стандарти журналістики в умовах конфлікту розповідали президент Академії української преси Валерій Іванов, голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий та журналіст «Радіо Свобода», засновник «Суспільного телебачення Донбасу» Олексій Мацука.

Олексій Мацука закликав учасників до абсолютної нейтральності у висвітленні конфліктів та підкреслив, що робота журналіста на 80% складається із перевірки джерел та фактів. Також експерт порадив обов’язково дотримуватись основних вимог до подачі матеріалів: точність, неупередженість, виваженість даних, висвітлення з точки зору загальнолюдських цінностей, не коментувати (тільки факти), подавати обережний аналіз причин та наслідків.

Захід організувала Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини). 

Академія української преси має намір провести аналогічні тренінги в усіх областях України. Просимо зацікавлених журналістів слідкувати за анонсами на сайті www.aup.com.ua у розділі “Анонси”

Gefördert durh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right