Чек-ліст для мобільної журналістики на вебсемінарі “Мобільна журналістика: оперативно, креативно, відповідально” 30-31 липня

17.08.2020  
Як швидко ви можете дістати телефон, зібратися, записати відео для сюжету чи вийти у прямий ефір соціальних мереж, - обговорювали на вебсемінарі “Мобільна журналістика: оперативно, креативно, відповідально” 30-31 липня 2020 року. Подію провела Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.
 
Хочете відзняти гарне відео, швидко пройдіться по чек-лісту від АУП:
1. Визначіться із форматом кінцевого відео: горизонтальним чи вертикальним і намагайтеся не робити мікс без потреби.
2. Пограйтеся із стабілізацією, чи зможете ви забезпечити щоб картинка не трусилася (так, книжки чи коробки завжди стануть у нагоді).
3. Запишіть звук для тесту і переконайтесь, що це не ріже вухо і зовнішній шум не перебиває ваш голос (не соромтесь писати звук на другий телефон, використосувати провідну чи безпровідну гарнітуру або запаститься зовнішнім мікрофоном).
4. Подумайте про світло. Вулиця завжди вдалий вибір у світлий час дня, але не забувайте про розташування ламп і користуйтесь вікнами (тільки не сідайте на фоні вікна).
 
- Сучасні технології дають можливість журналісту відійти від традиційноо формату журналіст-оператор-режисер і підготувати матеріал максимально оперативно власними зусиллями, - стверджує доктор філологічних наук, професор, президент АУП Валерій Іванов. - Авдиторія може слідкувати за розвитком подій майже в режимі реального часу. Журналісту лише потрібно трохи освоїти технології та не наступати на граблі типових помилок.
 
Наступний вебсемінар на цю тематику запланований на 25-26 серпня. Запрошуємо.

https://www.facebook.com/events/3282156701806415/

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right