Коли відео стає вірусним після вебсемінару «Сторітелінг для початківців. Як створювати вірусний контент» 10-11 серпня

18.08.2020  

Коли відео стає вірусним, коли перегляди стрімко йдуть уверх,  коли адреналін від відчуття виконаної роботи зашкалює – це все про сторітелінг від Академії української преси. Вебсемінар «Сторітелінг для початківців. Як створювати вірусний контент» пройшов 10-11 серпня. Подія відбулася за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Учасники вебсемінару, разом із медійниками, розбиралася як цікаво подати історію, які правила побудови сюжету та як відбувається просування відео в соцмережа.

- Найбільше нам вдалося досягнути перегляду 4,2 мільйони переглядів одного відео, - це непоганий результат для України, - вважає продюсер соціальних мереж Сергій Сєднєв. – Сьогодні шанс ривок у просуванні триває не більше трьох днів. За цей період алгоритми соцмереж аналізують чи воно варте розповсюдження чи таке як у всіх.

Практична складова вебсемінару – підготувати відеоісторію, яка має надихнути, привабити, залучити та ще й відповідати вимогам завдання. Тут підготовка складалася з двох частин: технічної - що і чим знімати, монтувати, начитувати та творчої – яка послідовність кадрів, тривалість відео, привабливість словосполучень та влучність у підбору слів.

- Всі розказують історії. Журналісти та блогери мають вміти розказувати не лише цікаво, але і корисно, - вважає професор, доктор філологічних наук, президент АУП Валерій Іванов. – Ми обговорюємо нюанси застосування професійних стандартів, правила висвітлення дітей та як отримати згоду на оприлюднення зображення героя.

Окремо зупинилися над алгоритмами соціальних мереж. Учасники ділилися своїми досвідом залучення переглядів, розбирали де можна процедуру покращити, а від чого варто відмовитися.

- Наш досвід показує, що унікальний контент та відсутність порушень умов користування соцмережею (наприклад, використання лише безкоштовної музику) може суттєво підняти перегляди, - розповідає виконавчий директор АУП Андрій Коваленко. – Багато влогерів не розуміють, що сьогодні йде активна боротьба щодо дотримання авторських прав. І це треба враховувати при створені власного контенту.

Наступний вебсемінар «Сторітелінг для початківців. Як створювати вірусний контент»  запланований на 20-21

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

👨‍🏫Академія української преси сприяє критичному споживанню медіа, дотриманню стандартів журналістики, навчає основам медіаграмотності вчителів, дітей та дорослих.
Долучайтеся до діяльності АУП на нашій ФБ сторінці та сайті чи за нашими хештегами.

#АУП #тренінги_АУП #вебінари_АУП #журналістика #медіа #медіаграмотність #media #journalism #стандарти_журналістики

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right