Журналістика має бути бездоганною класикою – "сукнею від Шанель"

20.10.2023  

Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела 17-19 жовтня останній триденний вебсемінар “Інтерактивні форми та методи у процесі викладання журналістських дисциплін”

Разом з тренерами учасники заходу перетворювали стару рольову модель лектор-ментор на модель наставник-тренер-партнер, а також випробували на собі різноманітні авторські вправи, ігри, рефлексивні експерименти, мозкові штурми, квізи, перегляд відео та розгляд резонансних кейсів. 

Президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор Валерій Іванов акцентував увагу на тому, що в сучасних умовах треба знаходити додаткові шляхи заохочення та мотивації студентства. 

Медіаекспертка Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету Тетяна Іванова прокоментувала: “Якою ж має бути саме професійна журналістика, для того щоб створювати екологічне медіасередовище, щоб задавати тренди та високу культуру і вишуканий смак? Звичайно, вона має бути бездоганною класикою – «сукнею від Шанель»”. 

Медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко розповів: “Сьогодні теорію можна вивчити і по ютубу, але практичні особливості роботи лише в процесі. АУП та ФФН підготували для викладачів журналістики інтерактивні вправи для освоєння практичних вмінь та теорії під час занять.”.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right