Діалог культур щодо медіаграмотності відбувся у Маріуполі

12.03.2017  

11 березня 2017 року за підтримки програми У-Медіа Інтерньюс-Нетворк на факультеті філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету відбувся тренінг «Інтерактивні форми та методи навчання в процесі викладання курсу «Медіаграмотність». Спікером виступила тренер, медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси Тетяна Іванова

Тетяна Іванова, тренер, медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси

Учасниками цього тренінгу був не тільки професорсько-викладацький склад університету, а й студенти-магістри за спеціальністю журналістика та зв'язки з громадськістю. Самобутність проведеного заходу полягала в тому, що викладачі та студенти перебуваючи в так званому діалозі культур могли обмінятися своїм досвідом і думками на рахунок таких важливих питань, як актуальність медіаграмотності як значимої професійної якості й педагога, й журналіста, форм і методів ведення контрпропаганди в умовах інформаційної війни.

Цікавим також був діалог молодих учасників тренінгу, так званого "екранного" покоління зі своїми старшими колегами-викладачами, поколінням "face-to-face". Диспут стосувався обговоренням таких важливих тем, як: наскільки відчутним є вплив інтернет-комунікації на мислення сучасної людини, яким чином і чому фейки і маніпуляції ЗМІ так легко входять в свідомість молодих людей і як протистояти цьому, а також, як захистити себе від засилля порожнього розважального контенту YouTube і телепередач та присвятити своє життя і свій час чомусь більш важливому: саморозвитку, постановці життєвих цілей, читанню художньої класичної літератури, спілкуванню з природою і т.п. Іноді, саме обговорення таких питань дозволяє подивитися на себе і своє життя зовсім по-новому і поступово, освоюючи медіаграмотність, стати не споживачем, а господарем інформаційного простору. "Тренінг Тетяни Іванової дав не тільки практичні інструменти викладання курсу медіаграмотності, а й дозволив нам і студентам зовсім по-новому поглянути на проблему медіаграмотності в нашій країні. З нетерпінням чекаємо Тетяну Вікторівну з новими темами і програмами по впровадженню медіаграмотності" - таку думку висловила декан факультету масових комунікацій, професор Бесчетнікова Світлана Володимирівна. "Так, дійсно, мені, як молодому викладачеві, було дуже важливо познайомитися з інтерактивними формами та методами викладання. Так як студентам особливо подобається взаємодіяти активно, в постійному діалозі", - доповнила думку про тренінг асистент кафедри масових комунікація Юлія Рицик.

 


Про тренінг на сайті МДУ >>>

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні  мали підтримку  американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right