Тендер на написання підручника з журналістської єтики

02.06.2005  

Шановні викладачі факультетів і відділень журналістики, шановні колеги-журналісти!
Реформа журналістської освіти в Україні визріла вже давно. Проблеми, якими опікуються численні журналістські організації та об’єднання, часто підсилюються тим, що студенти не отримують достатніх знань у відповідній царині. До таких питань відноситься і професійна етика журналіста, яка в багатьох ВУЗах досі викладається за радянськими підручниками. Громадські організації “Хартія-4” та Комісія з журналістської етики вирішили зробити внесок у реформування освіти журналістів саме розробкою нового підручника та пропозицій щодо змін методології викладання предмету у вищих навчальних закладах.
Новий підручник має містити не лише теоретичні засади, але й мати широку базу прикладів із журналістської практики як сьогодення, так і недавнього минулого.
Контракт на написання підручника буде укладено з автором (групою авторів) після двох етапів тендеру: конкурсу концепцій до (надіслати до 25 червня 2005р.) та конкурсу на краще написання певного розділу (терміни буде визначено після конкурсу концепцій). Рішення щодо переможців ухвалюватиме робоча група зі складу ініціаторів проекту.
Підручник планується видати накладом 3000 примірників у березні-квітні 2006 року.
Бюджет проекту передбачає авторський гонорар, кошти на видання підручника та його розповсюдження.
Проект здійснюється за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.
За докладнішою інформацією просимо звертатися за телефонами: (044) 253-3807, 253-2404; електронна адреса: soldatenko@charter4.com.ua; поштова адреса: “Хартія-4”, вул. Круглоуніверситетська, 11/19, кв. 8, Київ, 01024.
ГО “Хартія-4”, Комісія з журналістської етики.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right