ЗАМІСНА ТЕРАПІЯ В УКРАЇНІ: PRO I CONTRA

22.03.2007  

За ініціативи Академії Української Преси та Відкритого інституту громадського здоров'я Громадської ініціативи "Об'єктивна реальність" 21 березня відбувся прес-тур "Замісна терапія в Україні: PRO I CONTRA". У рамках туру відбулося знайомство представників ЗМІ з роботою Міської спеціалізованої служби "Реабілітаційний центр "Сходи", під час якого вони мали можливість поспілкуватися з медичним персоналом та пацієнтами, які проходять замісну терапію.

Відповідно до визначення Всесвітньої організації охорони здоров»я і UNAIDS, замісна терапія - це "надання для прийому(під медичним контролем) людям з залежністю від психоактивних речовин лікарем психоактивної речовини по фармакологічним властивостям наближеної до речовини, яка викликала залежність, з метою досягнення певних терапевтичних цілей.

Міжнародний досвід показує, що програми замісної терапії покращують стан здоров'я споживачів наркотиків, знижують серед них ризик пораження інфекціями, які передаються через кров, рівень кримінальної діяльності, пов'язаною з пошуком коштів для придбання наркотиків, сприяють інтеграції наркозалежних в суспільство.

В прес-турі прийняли участь журналісти НТН, «24 години», Нового каналу, ІА Укрінформ та інших.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right