У Львові відбувся семінар «Практична медіаграмотність для викладачів суспільних дисциплін»

25.01.2016  

22-23 січня 2016 року в м. Львів відбувся семінар «Практична медіаграмотність для викладачів суспільних дисциплін». Учасники семінару – вчителі загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова та Львівської області, співробітники Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Захід організувала Академія української преси за підтримки Міністерства освіти і науки України та Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

З вітальним словом до учасників звернулася головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко. Вона наголосила на важливості медіаосвіти, яка формує критичне сприйняття інформації, що особливо актуально сьогодні, у час інформаційної війни.

На необхідності популяризації медіаосвіти також наголосила у вступному слові заступник директора Львівського ОІППО Наталія Пастушенко. Вона повідомила, що понад 100 шкіл Львівщини уже навчають учнів медіаграмотності на факультативах «Сходинки до медіаграмотності», «Основи медіаграмотності», «Медіакультура».

Олександр Мокрогуз, кандидат педагогічних наук, завкафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського ОІППО, тренер з медіаграмотності звернув увагу аудиторії на те, що для упровадження медіаосвіти в Україні підготовано добру базу: є підручники, посібники, портал «Медіаосвіта та медіаграмотність», на якому медіапедагоги знайдуть чимало корисної інформації.

Менеджер медіаосвітніх проектів Академії української преси Оксана Волошенюк ознайомила учасників з програмою семінару і розпочала його із діалогу про те, чому медіаграмотність в сучасній Україні є життєво необхідною навичкою.

Фото заходу >>>

Захід відбувся за підтримки програми «Матра»
Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right