Медіашкола відбулася у Тернополі

27.10.2017  

25-27 жовтня 2017 року відбулася Медіашкола децентралізації для регіональних журналістів в Тернополі.

Захід організувала Академія української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило під керівництвом провідних експертів та тренерів – Інни Гадзинської та Лілії Атнажевої.

Захід проходив на базі Тернопільського центру розвитку місцевого самоврядування. Протягом трьох днів учасники ознайомилися з етапами та цілями реформи, проаналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі), поставили запитання заступнику голови Почаївської міської ради, Сергію Максимчуку. Почаївська громада є потужним туристичним та релігійним центром та однією з найперших розробила стратегію розвитку. Інтерактивний метод проведення тренінгу та використання різних ігрових та медіаформатів викликало ще більший інтерес до теми децентралізації. Усі 18 учасників з різних областей України були досвідченими журналістами, активно брали участь і ставили актуальні запитання тренерам та експертам.

За словами учасниці Школи, Ольги Чернякової, подібні тренінги з висвітлення реформ завжди надихають, підвищують рівень знань, і дають можливість журналісту справді розумітися в проблематиці й публікувати якісні професійні матеріали. Тренери АУП активно поділилися своїм досвідом з місцевими ЗМІ. Так, Лілія Атнажева дала інтерв’ю в програмі «Поспілкуймося» на обласному радіо Тернополя, в якому озвучила особливості реформи децентралізації, а Інна Гадзинська розповіла про Медіашколу в ефірі TV4.

За підтримки:

 

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right