МЕМОРІАЛ АУП ПРЕДСТАВЛЕНО У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

31.05.2023  

Незабаром 6 червня — це День журналіста, професійне свято працівників засобів масової інформації України. З початком повномасштабного вторгнення журналісти стали головними фіксаторами воєнних злочинів. Перебуваючи в гарячих точках, вони документують українські трагедії, щоб ці жахіття, скоєні агресором, побачив увесь світ. 

Журналісти гинуть, за ними полюють, їх вбивають. АУП за підтримки партнерів створила проєкт «Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022», де розповіла біографію медійників, які стали жертвами воєнного наступу. Його мета — віддати шану та висловити вдячність тим, хто силою слова оберігав українців від ворога.

Це перший в Україні фізичний 17-метровий Меморіал. І наразі він знаходиться в кулуарах Верховної Ради України, і буде розміщений там протягом двох тижнів. Дякуємо представникам Апарату за увагу та підтримку проєкту. 

Професія журналіста на війні — це ризик, яким керує неможливість залишатися осторонь несправедливості та бажання бути голосом безмовних і дати обличчя безликим. За те, що медіагерої кожен по-своєму намагалися зупинити вбивчу спіраль, у нашій пам’яті їхня прескартка буде вічно.

Проєкт утілила Академія Української Преси (АУП) за підтримки Фонду Фрідріха Науманна За Свободу, МЗС ФРН та Civil Society Cooperation, у партнерстві з Національною спілкою журналістів України. Авторка — Юлія Кулик, координаторка проєктів АУП.

Меморіал містить 21 історію двома мовами: українською та англійською, був представлений у чотирьох містах України: Черкаси, Львів, Івано-Франківськ, Рівне. 

Електронна версія Меморіалу: https://ijhc-aup.com.ua/uk/memorial-zahyblykh-zhurnalistiv-2022/

Проморолик проєкту: https://www.facebook.com/watch/?v=546583730812676

Презентація у Києві (відео, фото та текст): https://www.aup.com.ua/pershiy-v-ukraini-memorial-pamyati-zag/?fbclid=IwAR2L6MW2y1jTSDBgiQqataKne-El7NdwX4dxg2YZtddrbmISEv9vVzzayBw

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right