Меморіал пам’яті загиблим журналістам на війні розміщено в експозиції у Черкасах

19.10.2023  

Вітання, друзі. 

У такий непростий період для життя нашої країни, важко говорити і підбирати доречні слова. Але ще важче мовчати. 

Академія української преси разом з багаторічним партнером — Фондом Фрідріха Науманна за Свободу минулоріч прийняли рішення не мовчати, а публічно говорити про медійників, життя яких обірвало повномасштабне вторгнення. 

Ми створили 36 історій про життя та смерть журналістів, обʼєднавши ідею вшанування їх пам'яті та поваги у проєкті «Носії пам'яті. Журналісти, що загинули на російсько-українській війні». 

19 жовтня 2023 Меморіал презентовано та розміщено у експозиції Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 

«Прийшовши сьогодні на роботу, я побачила біля стендів технічних працівників та коменданта університету. Вони читали історії. І плакали» — поділилася під час презентації Галина Гаврилюк, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності. 

Валерій Іванов, президент АУП та Юлія Кулик, координаторка проєктів АУП, авторка Меморіалу обговорили зі студентами та викладачами університету нові реалії, яких зазнав журналістський фах. Складнощі, з якими стикаються медійники під час роботи, безпекові рамки, які інколи не залежать ні від кого. 

Протягом тижня (до 25.10.23 включно) Меморіал буде розміщено у Черкасах за адресою: бульвар Шевченка, 81. Запрошуємо переглянути та ознайомитися з некрологами загиблих журналістів. 

Щиро вдячні Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького за допомогу та підтримку. 

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right