Меморіал пам'яті загиблим журналістам на війні розміщено в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка

03.11.2023  

Вітання, друзі! 

Академія української преси разом з багаторічним партнером — Фондом Фрідріха Науманна за Свободу торік заснували проєкт про медійників, життя яких обірвало повномасштабне вторгнення. 

Ми створили 36 історій про життя та смерть журналістів, обʼєднавши ідею вшанування пам'яті та поваги у проєкті «Носії пам'яті. Журналісти, що загинули на російсько-українській війні». 

2 листопада 2023 року Меморіал презентовано та розміщено в експозиції у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка.

Ректор університету Богдан Буяк під час презентації відзначив: «Персоналії цих людей, що зображені на стендах можуть слугувати для вас темою для курсових чи бакалаврських робіт. Ці журналісти, що загинули, вчинили подвиг, збираючи та обробляючи інформацію у таких непростих обставинах як війна». 

Валерій Іванов, президент АУП, та Юлія Кулик, координаторка проєктів АУП, авторка Меморіалу, обговорили зі студентами та викладачами університету нові реалії, яких зазнав журналістський фах. Складнощі, з якими стикаються медійники під час роботи та безпекові рамки, які інколи не залежать ні від кого. 

Протягом тижня (до 08.11.23 включно) Меморіал буде розміщено у Тернополі за адресою: вулиця Максима Кривоноса, 2. Запрошуємо переглянути та ознайомитися з некрологами загиблих журналістів. 

Щиро вдячні Тернопільському національному педагогічному університету імені Володимира Гнатюка за допомогу та підтримку. 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right