"Ми робимо ставку на розвиток людського потенціалу" - Дмитро Клименко

17.11.2017  

15-17 листопада 2017 року в Житомирі відбулася Медіашкола децентралізації для регіональних журналістів. 

Захід організувала Академія української преси за сприяння Програми «ULEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва і розвитку (Sida) за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило під керівництвом провідних експертів та тренерів – Віталія Загайного та Інни Гадзинської

Інна Гадзинська, Віталій Загайний з учасницею Медіашколи (зліва направо)

Протягом трьох днів 13-ть учасників ознайомилися з етапами та цілями реформи, проаналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі). Інтерактивний метод проведення тренінгу та використання різних ігрових та медіаформатів викликало ще більший інтерес до теми децентралізації. 

Дмитро Клименко, експерт з комунікацій Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування

У рамках заходу учасники під час прес-конференції поспілкувалися з експертом з комунікацій Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Дмитром Клименком“Ми робимо ставку на розвиток людського потенціалу. В громадах сьогодні є і повноваження, і гроші. Вкладати кошти у школи, дитячі садки і дороги потрібно, але ні дороги, ні дитячі садки, ні школи грошей потім не принесуть, щоб підтримувати самих себе. Тому, вкладаючи в людей, ми даємо їм можливість розвиватися, будувати ті підприємства, створювати такі проекти,  які будуть їм приносити кошти. У цих проектах вони можуть себе реалізувати та залишити молоді кадри у своїх громадах. Молодь, яка виїжджає - це ключова проблема регіону”.

У рамках Медіашколи децентралізації для регіональних журналістів провели вже третю вікторину від ULEAD ЦНАП переможцем якої у Житомирі став Олексій Біянов, який дав 5 правильних відповідей на 6 запитань вікторини.

Олексій Біянов з Володимир-Волинського став переможцем вікторини у Житомирі

По завершенню Медіашколи, учасники підготували матеріали, що висвітлюють особливості реформи децентралізації в громадах області, для публікації в місцевій пресі та в збірнику Академії української преси «Децентралізація в Україні».

За підтримки:

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right