Національна спілка журналістів провела громадські слухання з приводу порушень свободи слова в Україні

02.11.2018  

Громадські слухання щодо фізичної безпеки журналістів та свободи слова відбулися 1 листопада 2018 року у Києві. Організатор заходу – Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

До розгляду були винесені питання утисків свободи слова, боротьби з системною безкарністю та фізичною агресію стосовно журналістської діяльності.

Спікерами на панельних дискусіях виступили громадські діячі, активісти, представники громадських організацій, правозахисники, журналісти. В обговоренні взяв участь Президент Академії української преси Валерій Іванов, він зауважив, що проблема вільної, безпечної роботи журналістів має виняткове значення для функціонування демократичного суспільства.

Захід відбувся напередодні Міжнародного дня боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів, що відзначає ЮНЕСКО 2 листопада.

Протягом останніх одинадцяти років у світі вбито понад 1000 журналістів. У 2017 році 55% журналістів було вбито в країнах, де відсутні збройні конфлікти.

Як повідомляє НСЖУ, у спеціальній доповіді ЮНЕСКО «Безпека журналістів та небезпека безкарності» даними за 2018 рік, до списку із 1010 загиблих у світі протягом 2006-2017 років, додалося 10 журналістів, які загинули на території України.

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right