Нові горизонти викладання "Медіаосвіти"

06.04.2017  

6 квітня 2017 року на базі Львівського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся вже восьмий за ліком тренінг ««Інтерактивні форми та методи навчання в процесі викладання курсу «Медіаграмотність». Тренером виступила медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси Тетяна Іванова.  

Учасники цього тренінгу - досвідчені медіапедагоги, які не один рік впроваджують ідеї та навички медіаосвіти в навчальний процес шкіл і коледжів Львівської області. Напевно, звідси і високий рівень мотивації участі. Перед практикуючими педагогами постали питання формування критичного мислення учнів, методики та ігри на десакралізацію медіа, вміння розпізнавати і протистояти фейкам. Адже, дійсно насторожують результати дослідження BuzzFeed, згідно з яким фейкові історії генерували на мільйон більше репостів та коментарів у Фейсбуку, ніж історії від достовірних ЗМІ. Які знайти методи і форми, щоб толерантно і доступно пояснити учням всю небезпеку, яку таїть в собі безконтрольне споживання інформації, як сформувати критичну дистанцію по відношенню до медіа? Всі ці питання жваво, з величезним інтересом обговорювалися на заході. «Пані Тетяно, Ви змусили замислитися над тими питаннями, які нібито стояли на поверхні. Дуже компетентно, науково обґрунтовано і в той же час емоційно і доступно показали нові горизонти нашої праці», - так висловила своє враження від тренінгу Олександра Маркевич, медіапедагог ЗОШ I-III ст. м. Дрогобича.    

    

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні  мали підтримку  американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right