Опанувати онлайн-інструменти - необхідність кожного сучасного освітянина

21.10.2020  

19-21 жовтня 2020 року відбувся  черговий авторський онлайн-тренінг «Будь у тренді: МІГ в онлайн!». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах.

Тетяна Іванова поділилася думками: «Наші учасники набувають унікальних навичок МІГ: створювати завдання для брейнстормінгу у Padlet, ігрові вікторини у Kahoot, карти настрою та групових оцінок у MentiMeter, комікси у Storyboardthat, анімаційні сторітеллінги у Power Point, літаючі презентації у Prezy, організації групової роботи у ZoomRooms та багато інших інноваційних форм роботи. Всі завдання спрямовані на розвиток компетентностей медіаграмотності».

Світлана Ізбаш зазначила: «Навчання на наших онлайн-тренінгах доводить, що проблема викладачів, вчителів не в тому, що вони не зможуть опанувати онлайн-інструменти, а в наявності психологічних страхів, пов'язаних з відсутністю досвіду роботи з цими інструментами. Серед поширених страхів - побоювання витрачати багато часу, не розуміння як залучити учнів до спільної роботи, побоювання робити дидактичні матеріали на онлайн-платформах, побоювання того, як буде сприйнято керівництвом закладу нова форма навчання».

Учасниця заходу Тетяна Мельничук поділилася своїми враженнями у соціальній мережі: «Щиро дякую Tatyana Ivanova та Світлана Ізбаш за пізнавальний, інтелектуальний авторський онлайн-тренінг "Будь у тренді: МІГ в онлайн". Онлайн-інструменти, якими Ви поділилися просто необхідні кожному викладачу у сучасних умовах навчання».  

Можливості онлайн-інструментів майже неосяжні, і складно охопити всі тонкощі та нюанси використання функціоналу інструментів. Але ми намагаємося ділитися тими знахідками, які нам вдалося успішно застосувати і які вдало працюють на онлайн-тренінгах з медіаграмотності. Будемо вдячні за взаємний обмін досвідом!

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right