Віднайшли потенціал! Вмотивували освітян! І радо долучили до проєкту третю когорту учасників!

21.10.2020  

Друзі, колеги та поціновувачі достовірної інформації. Хочемо щиро привітати третю когорту учасників проєкту «Вивчай та розрізняй інфо-медійна грамотність» зі стартом у захоплюючій подорожі океанами критичного аналізу дійсності разом з командою однодумців!

20 жовтня розпочалася перша сесія онлайн-навчання з медіаграмотності для викладачів ЗВО та ІППО, які увійшли у когорту під щасливим номером 3! Навчання відбувалося одразу у двох групах, в яких були представлені викладачі з 19 міст України.

Привітали нових учасників старша менеджерка проєкту Любов Квасюк і менеджерка з розбудови потенціалу Олена Тараненко: «Ми знайшли резерви, щоб прийняти до нашої команди всіх вмотивованих, зацікавлених у нашій спільний справі викладачів. Наша спільна місія  полягає в тому, щоб інфомедійну грамотність зробити щоденною звичкою, майже автоматичними навичками поведінки нашої шкільної та студентської молоді. Ми будемо не вчити, а вчитися один в одного, обмінюватися досвідом з приводу того, як на ваших заняттях можна інтегрувати інфомедійну грамотність та як навчити тих, хто прийшов до вас. Від того наскільки ми сьогодні зможемо, зробити медіаграмотними наше молоде покоління, залежить напряму наша з вами доля й доля нашої країни».

Протягом двох годин учасники разом з тренерами знайомилися з різними практичними кейсами. Вчилися розпізнавати неточності в медійних текстах, а також як не попастися до рук маніпуляторів. Проаналізували власне медіаполе, познайомилися між собою під час групової вправи. Відокремили факти і судження, відпрацювавши їх виявлення в тексті «Ніч на «Чорну п’ятницю». Не оминули тренери й теми журналістських стандартів, цільової аудиторії медіа, джинси, а також дізналися, де можна перевірити, кому саме належить те чи інше медіа.

З наступного тижня розпочнеться друга сесія навчання.
Дякуємо всім, хто був з нами.
До зустрічі вже назабаром! 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right